ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 31.07/23:33 Mesajul de mai jos este o transcriere imperfectă a ceea ce a jurnalistul a spus în cadrul acestei intervenții televizate.

Cunoscutul jurnalist de investigații Sorin Ovidiu Bălan nu crede varianta „criminalului singuratic” în cazul dispariției Alexandrei de la Caracal.

Acesta spune că sunt multe lucruri care au fost ascunse opiniei publice de către autorități și sunt detaliile cazului, așa cum ne sunt ele prezentate, nu se leagă.

El se întreabă cum este posibil să se ardă un corp într-o curte fără ca să rămână vreo urmă și fără ca cineva din apropiere să simtă ceva. În concluzie, Bălan afirmă că fata a fost răpită de o rețea de trafic de persoane sau de organe.

 

„Am aflat ca Alexandra a dat de fapt 5 telefoane la 112. Am aflat ca în timpul penultimei convorbiri, Alexandra a spus despre criminal ca acesta "s-a dus la farmacie sa-i cumpere alifie pentru rănile de la încheieturile mâinilor cauzate de faptul ca era legată". Poftim???? Deci psihopatul se dusese la farmacie sa cumpere alifie pentru rănile de la încheieturile Alexandrei!!! 

Hai va spun un lucru: în toată istoria criminalisticii nu exista un caz de psihopat pedofil care sa se fi dus sa cumpere alifie pentru a trata niște răni superficiale ale victimei! Un criminal psihopat nu se gândește la asa ceva, pentru ca în mintea lui bolnavă, el își răpește victima tocmai pentru a-i cauza suferința fizică, nu pentru a-i obloji rănile. Un criminal psihopat/pedofil nu e capabil de empatie cu victima, nu are un asemenea modus operandi.  În cazul Alexandrei, criminalul pare interesat de cum arata Alexandra ceea ce ce nu are decât o singură explicație:

Casa criminalului nu era destinația finala a răpirii Alexandrei iar ea trebuia sa arate bine pentru "beneficiarul" ultim. Asta înseamnă că răpirea Alexandrei a fost făcută de o vastă rețea de trafic de persoane sau de organe care cuprinde polițiști din Caracal, judecători, procurori și politicieni. Asta explica de statul roman a întârziat să intervină și de ce procurorul i-a ținut la poarta pe polițiștii care voiau sa intre peste criminal. De fapt, au dat timp rețelei de trafic sa o facă dispărută pe Alexandra. 

Va propun un experiment: încercați să dați foc unei găini în curtea din spatele casei și vedeți cam cât timp și cât combustibil trebuie pentru a o calcina complet. Voi credeți că polițiștii și vecinii de la poarta nu ar fi văzut fumul ridicat de la arderea unor cadavre umane???? Nu se poate să nu se fi simțit mirosul de carne arsă în zonă!
În plus, în timpul descinderii mama Alexandrei primea telefon de un bărbat care o informa că Alexandra a plecat cu el în Belgia. Acest modus operandi (mod de operare) e identic celui din alte cazuri de dispariție mergând cu până la 20 de ani în urmă și nu e doar o coincidență, sunt convins”, a spus jurnalistul criminalist.