ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa ministrului Justiției, Florin Iordache, șefului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele României a afirmat că o lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească. Totodată, președintele a subliniat că se va opune cu „toată greutatea” și „puterea funcției prezidențiale” pentru ca această lege să nu fie inițiată.

„Ministrul Justiției, în vâltoarea audierilor, a spus, sper că nu am înțeles greșit, că ar fi oportună discutarea unei legi care se referă la amnistie și grațiere în Parlament. În același timp și nu pot să mă fac că nu văd, președintele Camerei Deputaților este o persoană condamnată penal și cu o urmărire penală în curs. Președintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta, doamnelor și domnilor, este ce numesc eu circumstanțe îngrijorătoare. Unii ar putea să spună că nu este niciun fel de problemă, închisorile sunt pline. Foarte multe entități internaționale ne acuză că nu facem nimic. (...) Tare mă tem că sunt politicieni urmăriți penal, condamnați penal care ar saluta o astfel de lege, care i-ar scăpa de toate problemele. (...) S-ar dărâma statul de drept și ar exista riscul să dispară democrația din România. De ce? O dată acceptată ideea unei legi care amnistiază și grațiază, inclusiv politicieni corupți, oricare Parlament ar putea să facă la fel. Un astfel de precedent creat ar duce la dispariția egalității în fața legii. De asta spun că ar duce la dispariția statului de drept din România,. Ar duce România pe o traiectorie care o îndepărtează de valorile europene, pe o traiectorie care ar îndepărta-o de la valorile euroatlantice. (...) Dacă ar exista o astfel de inițiativa eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul! Și ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri în public, în fața dumneavoastră, care cu siguranță le cântăriți așa cum se cuvine.”, a spus Klaus Iohannis, în ședința CSM.

Klaus Iohannis la CSM

Discursul presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, la constituirea noului CSM

Posted by stiripesurse.ro on Friday, January 6, 2017