ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A mai existat un dosar Tel Drum la DNA, dar a fost clasat în 2010, sub conducerea lui Daniel Morar, a anunțat Laura Codruța Kovesi. Actualul procuror șef al DNA susține că instituția pe care o conduce nu își alege ținte, ci anchetează doar fapte. Aluzie evidenta la declarațiile recente ale șefului PSD, Liviu Dragnea. 

„Din 2013, de când sunt procuror șef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată și condamnat definitiv, mai este un dosar în care a fost trimis în judecată, e pe rolul ICCJ, și avem aceste dosare în lucru. Eu vă pot spune ce s-a întâmplat din 2013 până acum. A existat un dosar Tel Drum închis de DNA în 2010? Da, a existat un dosar Tel Drum soluționat în 2010 cu o soluție de netrimitere în judecată", a dezvăluit Kovesi pentru Ziare.com.

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, pentru fapte de coruptie în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project. Site-ul de investigații a lansat acuzații despre asocierea între compania Teldrum și Liviu Dragnea.

Șefa DNA insistă însă că procurorii investighează fapte care sunt date în competența instituției, răspunzând astfel acuzațiilor lui Liviu Dragnea, care s-a plâns zilele trecute că a devenit „o țintă" a șefei DNA.

„Nu alegem ținte, nu anchetăm o persoana pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte. Când vorbim de averi, să nu uităm că există și alte instituții care trebuie să verifice acest lucru, mă refer la ANI. DNA nu investighează modul în care o persoană dobândește o avere sau cum își gestionează averea.

Laura Codruța Kovesi a amintit și despre metoda acțiunilor la purtător:

„Investigații financiare, despre conturi, despre active, despre acțiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe. Putem verifica orice informație legată de bani și circuite financiare. Deci acțiunile la purtător nu sunt o "crima perfecta"? Nu sunt", a mai afirmat șefa DNA.