ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că printre proiectele pe care PSD-ul le are în vedere pentru domeniul justiției se află și o lege a răspunderii magistraților.

Dragnea mai susține că judecătorii au ajuns să se teamă de procurori, iar din acest motiv propune crearea unei divizii speciale de procurori care să se ocupe de cazurile judecătorilor trimiși în instanță pentru ca acest lucru să nu poate fi făcut de orice procuror.

Liderul PSD susține că e nevoie de discuții pe tema legii privind răspunderea magistraților și corelarea anumitor legi, dar cu toate acestea avertizează că această dezbatere trebuie lansată curând și va dura „la nesfâsit".

„Mulți judecători se tem să ia decizii împotriva propunerii procurorilor deoarece se gândesc că pot fi ei mâine în boxa acuzaților. Propun înființarea unei divizii speciale de procurori care să ancheteze doar magistrați și să nu mai poată face asta orice judecător. E nevoie de un echilibru. Am vorbit cu mai mulți oameni din sistem și mi-au zis că ar putea fi o idee bună", a spus liderul social-democrat la România TV.

În cadrul emisiunii la care a fost invitat Dragnea a vorbit și despre eliminarea taxei de stâlp. Acesta a declarat că această măsură trebuie luată doar după discuții avute cu companiile avantajate de scoaterea respectivei taxe pentru a se asigura că prețurile vor scădea și pentru cetățeni.

„O altă măsură cu care nu suntem de acord, este inventarea unei noi taxe pentru veniturile suplimentare, astfel că fiecare român ajunge să plăteasca de la 1 ianuarie contribuții la sănătate pentru aceste venituri suplimentare", a declarat Dragnea.