ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a ajuns la concluzia că progresele realizate de Bulgaria sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, în timp ce pentru România toate condiționalitățile din raportul pe 2018 rămân deschise, a declarat marți, la Strasbourg, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, citat de Florin Ștefan, trimisul special din partea Agerpres

„Raportul pentru Bulgaria confirmă că în ultimul an a continuat progresul și observă angajamentul autorităților bulgare de a continua eforturile de a aborda provocările rămase. Pe aceste baze Comisia a ajuns la concluzia că progresele sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea MCV-ului și a continua să monitorizăm provocărilor rămase prin alte procese ale UE și naționale. Comisia acum va aștepta să audă vești de la Consiliu și PE înainte de a lua o decizie finală”, a declarat marți Dimitris Avramopoulos, adăugând că acest proces va dura cel puțin încă o lună de zile.

Despre evoluția României monitorizată de MCV, comisarul a subliniat că s-au înregistrat regrese continue, care nu permit ridicarea condiționărilor la adresa țării noastre, dar că se așteaptă un „nou avânt în îndeplinirea” obiectivelor asumate.

„Pentru România raportul notează că regresele identificate în noiembrie 2018 au continuat și că România nu a respectat recomandările suplimentare din noiembrie 2018. Pe aceste baze, toate condiționalitățile rămân deschise pentru România. Comisia e încrezătoare că România poate avea un nou avânt în îndeplinirea obiectivelor MCV”, a explicat comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie.