ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Ion Iliescu, dar și fostul premier Petre Roman, precum și Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu și alte persoane au fost inculpate în dosarul Mineriadei din 1990, au anunțat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 Dosarul Mineriadei, ca și cel al Revoluției sau al evenimentelor din decembrie 1989 reprezintă un indicator deosebit de relevant al situației statului român și al instituțiilor sale vreme de peste 20 de ani, a declarat fostul lider al studenților Marian Munteanu pentru Mediafax.

„Este foarte grav că s-a întârziat atât de mult din punctul nostru, al celor care am avut direct de sufierit, dar și din punctul de vedere al societății este foarte grav că nu s-a clarificat această chestiune până acum”, a spus el.

Marian Munteanu a precizat că deși în cazul său a fost soluționată o tentativă de omor, iar făptuitorul a fost pedepsit, dosarul a fost tergiversat.

„Atât mie, cât și altor colegi de-ai mei nu ni s-a luat nicio declarație în acest dosar până anul acesta. Ca să înțelegeți cum s-au desfășurat anchetele procuraturii, când anumiți domni foarte vocali de vreo 10-15 ani tot apăreau pe la televizor vorbind despre cercetări, ei nici măcar nu investigau cum se cuvine cazul. A fost o operațiune de tergiversare, probabil dirijată și organizată, ceea ce spune mult despre prezența nocivă a unor structuri foarte puternice în statul român, care au viciat grav întregul mers al societății noastre, nu numai prin blocarea unor dosare, aici este un caz strigător la cer, dar oameni care au această putere, au intervenit în dezbaterea publică în vehicularea unor informații sau a unor dezinformări, în intervenția în dezbaterea poliutică, în jocul poilitic. Deci iată în ce hal a trăit societatea noastră două zeci și ceva de ani și, probabil, anumite forțe încă sunt active în această direcție”, a adăugat fostul lider al Ligii Studenților.

„Dosarul Revoluției și cel al Mineriadei reprezintă un indicator fără greș al realității instituționale a statului român în acești 27 de ani,
Aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare a lucrat în acești ani - nu doar pentru blocarea sistemului juridic ci pentru controlul și otrăvirea întregului spațiu politic, civic și social. Poate va sosi, curând, și momentul adevărului. Doamne, ajută !”, a scris Marian Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Dosarul Revoluției și cel al Mineriadei reprezintă un indicator fără greș al realității instituționale a statului român ...

Posted by Marian Munteanu on Friday, December 23, 2016