ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După numirea de către președintele Klaus Iohannis a Liviei Stanciu la Curtea Constituțională, Mariana Rarinca, femeia condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi șantajat-o pe Stanciu, a făcut precizări pentru stiripesurse.ro.

Mariana Rarinca susține că întreg procesul său cu Livia Stanciu a fost viciat de funcția pe care aceasta o deține și de influența președintelui ÎCCJ în sistemul judiciar. Rarinca arată că inclusiv completul de judecători a fost ilegal constituit și o acuză pe Livia Stanciu inclusiv de faptul că a ordonat sustragerea întregului dosar din arhivă.

În ceea ce privește numirea Liviei Stanciu la CCR, Rarinca susține că că președintele Klaus Iohannis a întors un serviciu, după ce președintele ÎCCJ i-a dat undă verde pentru Cotroceni.

”Cunoscând  foarte bine trecutul Liviei Stanciu, nu cred că merită să fie judecător la Curtea Constituțională. Acolo este despre drepturile oamenilor, despre Constituție, ce să caute Livia Stanciu acolo, din moment ce dumneaei a sustras documente din dosar și a încălcat cu bună știință dreptul omului la apărare? În timpul procesului, la unul dintre termene eu am cerut un nou termen pentru angajare apărător, iar Livia Stanciu a zis că am citit Codul Penal, la ce îmi mai trebuie apărător, așa că mi-a fost refuzată cererea. Cam așa s-au derulat lucrurile în instanță.

Nu pot să spun că nu s-a întâmplat cu voia ei și cu buna ei știință tot ce s-a întâmplat în procesul meu.

Eu cred că este o numire serviciu contra serviciu între Livia Stanciu și președintele Klaus Iohannis. Ea l-a făcut președinte și l-a ajutat cu casa de la Sibiu, iar el îi întoarce serviciu. Din punctul meu de vedere, așa cum o cunosc pe Livia Stanciu, nu merită să ajungă judecător la Curtea Constituțională.

Dacă președintele nu a ținut nu a ținut cont de ieșirile ei publice, inclusiv ultima, cu dreptul la vot, dacă nu a ținut cont de alte ieșiri publice care au provocat scandal, ce să mai zicem? Este o numire aiurea, asta e tot ce pot să vă spun. Când am aflat de această numire, prima dată m-am enervat, dar apoi mi-am dat seama că totul este serviciu contra serviciu”.