ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Justiției anunță, printr-un comunicat de presă, că va organiza luni, 30 ianuarie a.c., o dezbatere publică privind proiectele de ordonanță de urgență care vizează grațierea și modificarea codurilor penale.

„În data de 30 ianuarie 2017, între orele 10.00-12.00, Ministerul Justiției organizează o dezbatere cu privire la:
- proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală;
- proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse.

Dezbaterea este organizată în temeiul art.7 alin.(9) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată.

Proiectele supuse dezbaterii pot fi consultate la următoarele adrese:
- http://www.just.ro/proiectul-ordonantei-de-urgenta-pentru-modificarea-si-completarea-codului-penal-si-a-codului-de-procedura-penala/ 
- http://www.just.ro/proiectul-ordonantei-de-urgenta-privind-gratierea-unor-pedepse/

Înscrierea participanților se face prin transmiterea unui mesaj în acest sens la adresa: dean@just.ro până la data de 27 ianuarie 2017, ora 12.00. În cazul asociațiilor legal constituite, numărul participanților este de două persoane/asociație. Având în vedere capacitatea sălii, înscrierile urmează a fi confirmate.

Observațiile și propunerile cu privire la proiectele care fac obiectul dezbaterii pot fi transmise pe adresa: dean@just.ro.

Timpul alocat fiecărei intervenții este de 3 minute pentru fiecare asociație, respectiv participant individual.

Dezbaterea va avea loc la sediul Ministerului Justiției, Sala de consiliu, etajul I, capacitatea sălii fiind de maxim 50 de persoane.”