ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat azi că abia miercuri va prezenta rezultatul evaluării activității procurorului general, Augustin Lazăr, și a șefei DNA, Laura Kovesi.  
 
„Miercuri voi organiza o conferință de presă și vă voi da toate amănuntele”, le-a declarat Toader jurnaliștilor, în această dimineață. 

La 12 martie a.c., el precizase: „Zilele următoare voi avea discuții cu procurorul general al PȊCCJ, Augustin Lazăr, și separat cu procurorul-șef de la DNA, Laura Codruța Kovesi. Voi face și o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua”. Ȋntrebat cam în cât timp estimează că va lua o decizie, ministrul Justiție a răspuns atunci: „Cred că maxim 10 zile – două săptămâni”.

Termenul anunțat de el a expirat ieri seară. Azi, ministrul Justiției a justificat amânarea spunând că timp de două zile a fost la Bruxelles. 

„Astăzi voi avea o întrevedere cu ambasadorul SUA și voi pleca din nou la Bruxelles”, a adăugat el.

Pe site-ul Ministerului de Justiției se precizează că azi, la ora 15:30, ministrului Justiției îl va primi pe „E.S. dl. Hans KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite al Americii la București”. 
 
Mâine după amiază, Tudorel Toader se va întâlni, la Bruxelles, cu Frans Timmermans, Vicepreședintele Comisiei Europene și va participa la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI).
 
Miercuri, 29 martie a.c., întors în România, ministrul Justiției îl va primi, la prima oră (9:00) pe „E.S. dl François SAINT-PAUL, Ambasadorul Republicii Franceze la București”.

Iar în aceeași zi, va anunța rezultatul evaluării activității lui Kovesi și Lazăr. 
 
Ultima oară, Hans Klem a vizitat oficial Ministerul Justiției din România... luna trecută, când a avut o întrevedere cu ministrul interimar de atunci al Justiției, Ana Birchall.