ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat, după preluarea mandatului, că va iniția discuții luni cu reprezentanții CSM, DNA și DIICOT, pentru soluții în domeniul justiției.

„Începând de luni, o să invit la un dialog toate instituțiile care au un cuvânt de spus în domeniul justiției și împreună vom găsi cele mai bune soluții. Primul telefon pe care am vrut să îl dau după ce îl salut pe domnul Iordache este către CSM pentru că mi-aș dori ca luni să avem o primă întâlnire, așa cum tot luni îmi doresc să am o întâlnire și cu DNA și cu DIICOT. Pentru mine, misiunea mea este ca dacă reușesc ce mi-am propus eu pe această perioadă destul de scurtă, mi-am propus să îi aduc pe toți la aceeași masă și împreună în Parlament să găsim soluțiile necesare atât pentru respectarea legii în România și aici mă refer inclusiv la art 147 din Constituție care spune foarte clar că deciziile CCR sunt obligatorii și nu facultative și noi nu putem să decidem care decizie este obligatorue și care nu. În această perioadă, misiunea mea este de a asigura buna funcționare a activității curente a ministerului", a declarat, vineri seară, ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

 Întrebată dacă va mai promova un proiect de lege privind modificarea Codurilor, Birchall a replicat: "Înțeleg sensibiltatea creată în jurul acestui portofoliu, am înțeles și mesajul tuturor celor care s-au exprimat în spațiul public și preocuparea partenerilor noștri externi și vă asigur că prin dialog cu toți cei care vor să vină la aceeași masă să putem să găsim soluții pentru bunul mers al justiției. Este preocuparea mea și vă asigur că voi face tot ce depinde de mine pentru a pune în aplicare programul de guvernare al alianței noastre, dar în același timp să aduc la aceeași masă pe toți cei care au un cuvânt de spus înm bunul mers al justiției și, dacă așreuși, aș fi foarte mulțumită".

Ana Birchall a mai precizat că nu are nicio agendă ascunsă și că o soluție finală pentru bunul mers al justiției va fi dată în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției, precum și decretul pentru desemnarea Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca ministru interimar al Justiției.