ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Basescu ar putea ieși în câteva zile din închisoare. Fratele fostului președinte al României a solicitat eliberarea condiționată la Judecătoria Medgidia, iar instanța a decis în favoarea sa, anunță B1 TV.

Decizia instanței nu este definitivă și a fost atacată de procurorii DNA la Tribunalul Constanța. Astfel, instanța urmează să stabilească un termen de judecare a contestației.

În luna octombrie a anului trecut, Judecătoria Medgidia a hotărât că Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat. Hotărârea a fost însă atacată de procurori, iar judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis contestația, astfel că fratele fostului președinte a rămas în continuare în închisoare.

Tribunalul a decis atunci și că Băsescu mai poate formula o nouă cerere de liberare condiționată după data de 1 februarie 2017. Mircea Basescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență.