ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numele Laurei Codruța Koveși apare în dosarul instrumentat de Direcția Națională Anticorupție legat de autostrada Sibiu - Orăștie, șoseaua scufundată care s-a stricat la zece luni de la darea în folosință, scrie Evenimentul Zilei.

După cataclism, Guvernul României a ajuns la concluzia că italienii nu au respectat proiectul și calitatea materialelor, motiv pentru care s-a reziliat contractul, iar Ministerul Transporturilor a sesizat DNA, procurorul de cauză fiind Mihaela Moraru Iorga, cea recent demisă de către Laura Codruța Koveși.

La un moment dat, însă, cercetările au dat peste Eduard „Bebe” Koveși, fostul soț al șefei DNA.

„Eduard „Bebe” Kovesi a vândut materiale de umplutură către constructorii de autostrăzi din zonă - pietriș, balastru, pământ de umplutură etc - direct sau prin intermediul unor fi rme înfi ințate pe repede înainte de către alți afaceriști care nu au avut în viața lor treabă cu domeniul construcțiilor. De fapt, Kovesi nu a făcut altceva decât să se interpună în contractele de furnizare de materiale de construcții, pentru a asigura „spatele” și protecția fi rmelor de construcții, în schimbul unor milioane de euro, așa cum rezultă din datele contabile ale fi rmei Led Communications”, scrie EVZ.


Despre ce a descoperit ancheta DNA și cum s-a oprit puteți citi mai multe în EVZ.