ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și se va adresa Ombudsman-ului statului canadian Ontario în cazul româncei a cărei extrădare este cerută de către Canada.       

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și se va adresa Ombudsman-ului statului canadian Ontario, Paul Dubé în cazul româncei Ana Maria Nedelcu, a cărei extrădare este cerută de către Canada.

De asemenea, a fost declanșată o anchetă în scopul analizării situației în care se află cei doi minori și a fost audiată doamna Ana Maria Nedelcu, aflată actualmente în detenție, în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1", precizează comunicatul remis de Avocatul Poporului.

Ana Maria Nedelcu a decis să fugă din Canada, în România, împreună cu cei doi copii ai săi, invocând relele tratamente aplicate de tatăl unuia dintre minori. Ajunsă în țară, după un șir de procese, Curtea de Apel București a dispus, miercuri, 13 aprilie 2016, arestarea ei preventivă pentru 30 de zile. 
 
Nici măcar procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) nu au cerut judecătorilor arestarea mamei acuzate că și-a răpit copilul născut în Canada și au anunțat că vor face contestație la decizia instanței în cazul ei.

Decizia justiției a fost contestată și blamată pe rețelele de socializare și nu numai. În această seară, este programat un marș de protest și totodată de solidaritate cu Ana Maria Nedelcu: din Piața Victoriei, pe traseul Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Gheorghe Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. Regina Elisabeta. Manifestanții vor clemență pentru Ana Maria Nedelcu, femeia care a fugit cu copilul ei din Canada pentru a scăpa de furia unui soț și unui tată violent.