ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut pedeapsa maximă de 10 ani pentru Dumitru Dragomir și Mircea Sandu, judecați pentru dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

Procurorii DNA au reținut în rechizitoriul întocmit, faptul că în 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a clubului de fotbal Universitatea Craiova, pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației.
 
Și asta fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor. În urma dezafilierii, Universitatea Craiova a pierdut drepturi federative în valoare de peste 15 milioane de lei.

Potrivit DNA, Mircea Sandu și Mitică Dragomir sunt acuzați în dosarul dezafilierii clubului Craiova de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, potrivit b1.ro. Totodată, cei doi sunt acuzați de infracțiunea de folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.