ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT din Cluj efectuează 20 de percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale, bănuiți de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidarea a peste 9.600.000 de euro, din fondurile CFR Cluj. 10 persoane urmează să fie conduse la audieri.

Astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, sub coordonarea procurorilor DIICOT Cluj, efectuează 20 de percheziții domiciliare, în municipiile București și Cluj – Napoca, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, anunță IGPR, printr-un comunicat de presă.

Activitățile vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor și delapidare cu consecințe deosebit de grave. „Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 – 2013, membrii grupării, cu funcții de conducere în cadrul unui club sportiv, ar fi delapidat aproximativ 9.650.000 de euro din patrimonial societății”, susține IGPR.

Ȋntr-un comunicat de presă al DIICOT se precizează că, în aceeași perioadă, „mai multe persoane, având atribuții de gestiune sau administrare în cadrul societăți comerciale care deține club sportiv, și-au însușit suma de 8.485.682 euro din patrimoniul respectivei societăți. Suma a fost obținută din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA”.

Pentru ascunderea activității infracționale, s-ar fi folosit firme off-shore din Cipru și Seichelles, precum și contracte fictive de prestări servicii emise de aceste firme pentru clubul sportiv.

Totodată, s-a reținut că membrii grupului au evidențiat  în actele contabile ale societății comerciale cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale ori au evidențiat  operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, prejudiciul fiind de aproximativ 1.500.000 euro.

10 persoane urmează să fie conduse la sediul DIICOT Cluj, pentru audieri. La acțiuni participă și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Sălaj, Maramureș și Bistrița – Năsăud, precum și jandarmi. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.