ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Urmare a solicitării ministrului afacerilor interne din data de 22 decembrie a.c., la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost efectuată o anchetă internă, cu privire la activitățile desfășurate în cazul inculpatului Ghiță Sebastian, al cărei rezultat a fost prezentat procurorului, informează IGPR, printr-un comunicat de presă. 

Ancheta internă a vizat modul în care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea în executare a mandatului de aducere și efectuarea activităților dispuse prin ordonanța emisă de unitatea de parchet competentă, desfășurate de polițiști din cadrul I.P.J.Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale.

În urma anchetei au rezultat următoarele:

Polițiștii din cadrul I.P.J. Prahova au executat activități de aducere la îndeplinire a citației procedurale, a mandatului de aducere, precum și de executare a măsurilor  controlului judiciar. 

Polițiștii din cadrul Direcției Operațiuni Speciale  au desfășurat activitățile dispuse de procuror, prin ordonanță. Acestea au avut drept scop completarea materialului probator, fără limitarea libertății de mișcare a inculpatului Ghiță Sebastian.

Cu privire la aceste activități nu au fost constate încălcări ale normelor procedurale, iar în ceea ce privește cooperarea interinstituțională s-au dispus măsuri pentru îmbunătățirea acesteia.

Precizăm că în prezent, Poliția Română continuă cercetările pentru punerea în executare a mandatului de aducere emis pe numele inculpatului Ghiță Sebastian, cadrul procedural limitând activitățile, comparativ cu măsurile dispuse în cazurile de dare în urmărire a unei persoane.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a intensificat verificările la punctele de trecere a frontierei, având în vedere menținerea interdicției de a părăsi teritoriul României față de cel în cauză, iar până în prezent, nu au rezultat date care să confirme ieșirea din țară a persoanei în cauză.
 
Sebastian Ghiță se află sub control judiciar și are obligația de a se prezenta o dată pe săptămână, la sediul I.P.J. Prahova. Totodată, conform măsurilor dispuse de procuror și, ulterior, de către instanța de judecată, inculpatului i s-a interzis să părăsească teritoriul României.

Ultima dată, inculpatul a fost prezent în fața polițiștilor în data de 19 decembrie a.c.. A doua zi, deoarece nu a mai fost semnalată prezența lui la locuința din municipiul Ploiești, Sebastian Ghiță a fost citat la sediul I.P.J. Prahova.

Acesta nu s-a prezentat, iar polițiștii au informat Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru dispunerea de măsuri în consecință.