ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorii Curții de Apel Constanța au luat, la finele săptămânii trecute, o decizie ce reprezintă, în opinia unor avocați, o premieră în justiția din Constanța, scrie ziuaconstanta.ro.

Doi șoferi din municipiul Constanța care și-au parcat neregulamentar automobilele, acțiune care a dus la producerea unei tragedii rutiere, au fost condamnați definitiv pentru ucidere din culpă.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanța, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlului volanului și a lovit două autoturisme parcate neregulamentar.
 
Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.

După mai bine de șase ani de la producerea evenimentului, prima instanță, respectiv Judecătoria Constanța, a anunțat, pe data de 3 martie 2016, primele pedepse: șoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cei doi șoferi care și-au parcat neregulamentar mașinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost atacată la Curtea de Apel Constanța. Vineri, judecătorii Maria Uzună și Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanța, au menținut decizia Judecătoriei Constanța.
 
Instanța a stabilit și gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpații care și-au parcat neregulamentar mașinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.