ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.11/09.42 Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, a afirmat că generalul SRI Dumitru Dumbravă a confirmat că a colaborat cu procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, dar că nu ar fi ajutat-o în carieră.

„A spus că se cunosc, că au colaborat, că Alexandra Lăncrănjan a colaborat bine cu SRI, că au fost și momente în care au avut și dispute. Au fost momente în care dna Lăncrănjan viza o serie de persoane din SRI și a încercat să explice și au fost tensiuni la momentul respectiv spunând că este în competența Parchetului Militar să urmărească dacă s-au săvârșit infracțiuni”, a declarat Manda miercuri după ce generalului SRI Dumitru Dumbravă a fost audiat de Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI.

Audierea a vizat perioada când Dumbravă a ocupat funcția de șef al Direcției juridice din SRI.

Manda a spus că la întrebarea dacă a ajutat-o în carieră pe Lăncrănjan, răspunsul lui Dumbravă a fost "nu" iar referitor la relațiile dintre cei doi așa cum sunt relatate în spațiul public, generalul a negat din nou
 
Știrea inițială


Colonelul (r) Daniel Dragomir a acuzat-o pe procuroarea DNA Alexandra Carmen Lăncrăjan (foto dreapta) că este parte a unei rețele controlate de către Generalul SRI Dumitru Dumbravă(Foto), cel devenit faimos după ce a declarat că justiția este „câmp tactic” pentru instituția sa.

Într-o postare de pe blogul său, Daniel Dragomir afirmă că generalul Dumbravă avea un cont secret de facebook, cunoscut „de toată rețeaua”, cu care ținea legătura cu diferitele persoane.

Pentru a argumenta, colonelul a publicat niște capturi de imagini în care procuroarea Lăncrăjan reacționa la fotografii publicate de contul respectiv. Colonelul i-a cerut generalului Dumbravă să nege public că respectivul cont ar fi al său.

„Ironic, astăzi generalul SRI Mitică Dumbravă, în loc să meargă la brutărie, merge în Parlamentul României.

Dacă aș fi acolo, i-aș pune o singură întrebare: 

Dacă o cunoaște pe procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, ce relații au, dacă a susținut-o și a sprijinit-o în carieră, dacă a raportat ierarhic relațiile cu aceasta și dacă relațiile și implicarea sa în cariera procuroarei sunt legale? 

Episodul 1. Alexandra Carmen Lancranjan.

Încep să devoalez rețeaua de procurori, judecători, șefi de instituții și jurnaliști coordonată de generalul Dumbravă. 

 1. La data de 13 septembrie 2017, după ce șefa sa, PFA Kovesi, mă reclamă cu mânie proletară la CSM, procuroarea Lancranjan își arată sprijinul nețărmurit pentru cauză și dă share pe pagina sa personală la comunicatul DNA. 

 Imediat, generalul Dumbravă îi dă like de pe contul său "secret” pe care îl știe, de fapt, toată rețeaua. Să arate că se va implica. Dă semnalul că e prezent, că se va ocupa. Unde? La CSM”, a scris Dragomir.
 
Alexandra Lăncrăjan este procuroarea DNA din dosarul „Tel Drum” în care este implicat președintele PSD, Liviu Dragnea.
 
 

La câteva ore după aceste acuzații, însă, contul respectiv a dispărut, afirmă colonelul Dragomir.

„Reactia a venit.Generalului (inca) Mitica Dumbrava i s-a inchis contul.
O procedura perfect profesionala a structurilor de protectie interna in urma unui grav incident de securitate.
Problema este ca Mitica a lasat multe urme. Iar tehnica de astazi este chiar sublima.
Voi continua sa populez sufrageria sau poienita lui Dumbrava cu fete, nume si date”, a scris Dragomir pe facebook.