ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul municipiului Miercurea Ciuc a pus în executare, la solicitarea unui executor judecătoresc, sentința definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei, steagul secuiesc și steagul municipiului din primărie, scrie dantanasa.ro.

În luna februarie a acestui an, Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din luna mai.

„Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, ultrașovinul Raduly Robert, un nostalgic al Ungariei Mari, a refuzat să pună în executare această sentință definitivă, motiv pentru care am apelat la serviciile unui executor judecătoresc care a pus în executare sentința. Urmare somației primite, primarul UDMR a pus în executare sentința definitivă și a îndepărtat toate steagurile din Primăria Miercurea Ciuc, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene. În locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat în primărie steagul negru de doliu.”, scrie dantanasa.ro.

Primăria Miercurea Ciuc a comunicat executorului judecătoresc faptul că „Având în vedere Dosarul execuțional nr. 575/E/2015, prin prezenta vă comunicăm că, s-a procedat la executarea măsurilor dispuse prin Sentința civilă nr. 176/10.02.2016 pronunțată de Tribunalul Harghita, prin îndepărtarea tuturor steagurilor/drapelurilor din sediul Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc, cu excepția celor menționate în Legea nr. 75/1994.

Gest de normalitate la Cluj. Etnicii maghiari au intrat cu tricolorul în biserică VIDEO http://www.stiridecluj.ro/social/gest-de-normalitate-la-cluj-etnicii-maghiari-au-intrat-cu-tricolorul-in-biserica-video

Posted by STIRI de CLUJ on Tuesday, March 15, 2016

Cluj-Napoca: De Ziua Maghiarilor, etnicii unguri au intrat cu tricolorul românesc în biserică