ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul Doru Țuluș, dat afară de Laura Codruța Kovesi de la DNA, a vorbit într-un interviu pentru televziunea bulgară Kanal 3 despre situația din interiorul instituției și despre motivul invocat de Kovesi pentru a-l da afară.

„Motivul formal îl reprezintă o poveste falsă și veche de cinci ani de zile, care a fost activată după ce eu am sesizat Inspecția Judiciară în privința doamnei Kovesi și a încercării de a aduce procurorii la poligraf. În 26 iunie, împreună cu alți doi colegi, am sesizat Inspecția Judiciară, iar în 29 iunie s-a cerut revocarea noastră pe povești vechi, cunoscute și false”, a spus Doru Țuluș pentru Kanal 3 din Bulgaria, preluat și de Antena 3.

Întrebat dacă Lura Codruța Kovesi are o personalitate totalitară, Doru Țoluș a refuzat să răspundă.

„Prefer să nu răspund frontal, pentru că se poate găsi acest răspuns în actul Inspecției Judiciare. Instituția este controlată de procurorul general, CSM”, a spus Doru Țuluș.