ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex este dezbătută, din nou, la Curtea Constituțională. Este a treia oară când se va lua în discuție această chestiune, după ce un cuplu format din doi bărbați a cerut modificarea codului civil, pe care îl consideră discriminatoriu.

Judecătorii decid dacă cer lămuriri la Curtea Europeană de Justiție cu privire la modul în care trebuie înțeles termenul de soți.

O altă întrebare ce ar putea fi adresată Curții Europene este legată de felul în care legislația europeană înțelege să-i trateze în mod egal pe cetățenii Uniunii.

Dosarul se află la Curtea Constituțională de cinci luni. CCR a amânat de trei ori luarea unei decizii în acest caz, ajungând la concluzia în septembrie că dosarul trebuie rediscutat, scrie News.ro.

Coaliția pentru familie a obținut avizul Curții Constituționale pentru modificare articolului 48 din Constituție astfel încât să prevadă expres că familia este alcătuită din bărbat si femeie, excluzând posibilitatea căsătoriilor homosexuale.