ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Augustin Lazăr, procuror general al României, a făcut declarații publice după finalizarea expertizei în cazul dezinfectanților firmei Hexi Pharma, afirmând că au fost și rezultate negative și pozitive.  

Primele teste efectuate pe produsele Hexi Pharma, la cererea procurorilor Parchetului General, arată rezultate surprinzătoare. Concentrația dezinfectanților esteîn limita admisă de normele UE, adică substanța activă nu a fost diluată.


Este important de subliniat, însă, că sunt doar testele preliminare, iar lotul examinat a fost ridicat de procurori din spitale la o săptămână după izbucnirea scandalului. Există informații potrivit cărora, în acea săptămână, societatea Hexi Pharma și-ar fi retras dezinfectanții din spitale sau i-ar fi înlocuit.

Ancheta va confirma sau infirma aceste informații.

În momentul de față sunt așteptate rezultatele testelor complexe comandate în acest dosar.

De menționat e și faptul că testele făcute de Corpul de Control al Ministerului Sănătății au confirmat, în primă instanță, că substanțele erau diluate. Aceste analize sunt depuse la dosarul penal. Până acum, procurorii și-au îndreptat acuzațiile de zădărnicire a combaterii bolilor către directorul general și către chimistul companiei. De asemenea, compania Hexipharma este pusă sub acuzare în acest dosar.

Patronul, Dan Condrea, a murit după izbucnirea scandalului, într-un accident rutier.