ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Ghiță a făcut noi dezvăluiri despre scandalul în care acesta este implicat, referitor la așa-zisa lucrare de doctorat plagiată a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Acesta a explicat care au fost rațiunile pentru care a ales să se autodenunțe, precum și care a fost firul desfășurărilor evenimentelor la momentul în care teza de doctoral a șefei Direcției Naționale Anticorupție a fost verificată de către comisia tehnică.

De asemenea, deputatul a mai precizat că șefa de la DNA l-ar fi șantajat pe Klaus Iohannis în legătură cu dosarul în care președintele Klaus Iohannis și soția acestuia solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru imobilul cumpărat de aceștia în centrul Sibiului.

„Mai important mi se pare faptul ca această doamna se așează în afara legii și în afara cadrului instituțional al României. A șantajat familia Iohannis cu actele de la Brașov. Și-a obținut a doua numire prin atacul la familia Iohannis. S-ar putea să ajungem să discutăm și despre numirile din timpul lui Ponta. S-ar putea să aibă și Ponta ceva dovezi legate de plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruței Kovesi. Dacă are și Ponta dovezi legate de cum își modifică Kovesi paragrafe în teza de doctorat? Avem un președinte care astăzi se teme că soției sale i se poate face un dosar. Ponta să ne spună cum a numit-o pe doamna Kovesi și pe alte persoane din DNA și atunci veți înțelege de ce am spus aceste lucruri despre domnul Iohannis. Nu din prietenie s-a facut numirea", a spus Sebastian Ghiță pentru B1 TV..

În 12 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis și soția acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Brașov a menținut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Brașov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soția acestuia, Carmen Iohannis, soacra președintelui și moștenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.

Decizia Curții de Apel Brașov este irevocabilă, însă președintele Klaus Iohannis declara atunci că soluția instanței îl "nemulțumește" și că, împreună cu avocații săi, caută modalități de a contesta hotărârea.

Kovesi, decorată din nou de Ambasada Franței: DNA depășește frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european