ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul deputat Sebastian Ghiță este audiat prin sistem videoconferință la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul "Ponta-Blair", ședința fiind secretă, anunță Agerpres.

 Procurorii anticorupție au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiță în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiță vrea să participe activ la proces.

În prezent, Sebastian Ghiță este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorități, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

Sebastian Ghiță va fi audiat de judecătorii Curții Supreme din Belgrad pe data de 19 mai, în vederea extrădării, ședința nefiind însă publică, potrivit unui anunț al instanței.

 La finalul lunii aprilie, ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că autoritățile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță.

Totodată, Ion Cazacu, avocatul lui Sorin Alexandrescu, a cerut instanței supreme, la termenul de vineri al procesului "Antena Group-RCS & RDS", audierea lui Sebastian Ghiță, motivând printr-o declarație în care acesta ar fi zis că are dovezi că dosarul a fost construit de Ioan Bendei.