ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi fragmente din stenogramele discuției cu fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, publicată integral de Ion Cristoiu pe blogul său.

Acesta povestește spionilor israelieni secretele relației Kovesi-Coldea. Printre acestea se numără și subiectul închisorilor CIA din România. O anchetă veche de câțiva ani care trenează la Parchetul General, este decriptată de fostul ofițer SRI agenților Black Cube, anunță Evz.ro.

La fel și despre răpirea jurnaliștilor în Irak, unde Dragomir spune că s-au plătit bani ca răscumpărare, iar banii au dispărut.

Citiți a doua parte a stenogramei.

DANIEL DRAGOMIR: (...) În al doilea rând, oamenii spun, nu sunt sigur, că este apropiată (Kovesi-n.n.) de Americani.

UDI LEVI: Spui că nu?

DANIEL DRAGOMIR : Nu sunt sigur.

UDI LEVI: Nu ești sigur, ok.

DANIEL DRAGOMIR : Nu sunt sigur. De ce? Deoarece relația ei (Kovesi-n.n.) cu americanii nu a fost directă. Relația ei cu americanii a avut loc datorită tipului de la Servicii ( Florian Coldea n. n.). El e cel care… Acum, ei s-au folosit de PR american și pentru a arăta tuturor: uitați-vă, avem un spate puternic… declarația lui Nuland.

UDI LEVI: Nuland, da

DANIEL DRAGOMIR : … acesta este trecutul. Acum, această doamnă, vreau să spun, dacă atacă, o va discuta așa: spune-mi ce vrei și...

UDI LEVI: Și o voi face pentru tine, ok

DANIEL DRAGOMIR : Da, nicio excepție. Îi va distruge pe cei mai influenți… îi va distruge pe cei mai influenți oameni de afaceri, majoritatea. De ce? Vreau să spun, nu e niciun interes american. Nu este niciun interes american în asta.

UDI LEVI: Ce crezi? Asta e inițiativă personală sau motivație personală?

DANIEL DRAGOMIR : Ce am început să fac, am început să pun, am încercat să pun în mintea unor persoane, unora dintre contactele mele, următoarea idee: cine beneficiază din toată aceasta? Țara… Nimeni nu vrea să semneze vreun contract, nimic nu se întâmplă de fiecare dată. Cine beneficiază? Rușii. Deoarece știi… cine beneficiază din tot acest haos…? Dacă aceste persoane lucrează pentru altcineva… A doua idee, credința mea este că aceste persoane sunt… ele doresc puterea. Și s-au dus la americani și le-au spus americanilor: vă putem oferi coordonări… Dar, nu cred că au legături așa de bune acolo… foarte bune… cu fostul ambasador Gitinstein.

UDI LEVI: Gitinstein, da

(...)

DANIEL DRAGOMIR : 17:55: Opinia mea este că amândoi ( Codruța Kovesi și Florian Coldea n. n. ) sunt conectați. Vreau să spun, dacă unul pică… amândoi pică… deoarece dacă ea pică, el va încerca să o înlocuiască cu o altă persoană… dacă ea rămâne.. el rămâne. Amîndoi sunt conectați.

DAN ZORELLA: Ea are mandat?

DANIEL DRAGOMIR : Nu, nu mai are vreunul.. va rămâne acolo până…

UDI LEVI: Până când cineva va decide.

DANIEL DRAGOMIR : Da.

DAN ZORELLA: Deci e nevoie să fie o influență din exterior?

DANIEL DRAGOMIR : Da.

(...)

DANIEL DRAGOMIR : Acum motivul… puneți-i în legătură. Puneți-i în legătură pe amândoi… cu CIA. Îi puteți pune în legătură, pe amândoi. De ce? Deoarece ea a fost… În al doilea rând, deoarece Uniunea Europeană a cerut o investigație. Investigația s-a desfășurat…

UDI LEVI: Spune-ne câte ceva despre, personal nu sunt familiar cu acest caz, europenii i-au cerut să investigheze cazul a ce? Care este cazul?

DANIEL DRAGOMIR : În 2006, a fost un jurnalist de la Washington Post, numele ei era Dana Priest. A scris un articol despre.. închisoare.. în Europa. A fost un scandal mare, după acesta europenii… Dick Marty.

UDI LEVI: Parlamentul European, am o mare legătură acolo din partea evreilor. Dana Priest și Dick Marty? Este membru al Parlamentului?

DANIEL DRAGOMIR : Da.

UDI LEVI: Din partea cui?

DANIEL DRAGOMIR : Britanicilor

UDI LEVI: Dar în Uniunea Europeană?

DANIEL DRAGOMIR : Da. A început investigația cu Uniunea Europeană, deoarece a scos înregistrările zborurilor americane.

UDI LEVI: … un prizonier al Al Qaida și celălalt, ok. Ea a scris ce? Că le-au permis americanilor să interogheze fără vreo.

DANIEL DRAGOMIR : Da. Acum , parlamentul european după această investigație și au cerut doamnei că ei știu că procurorul DNA să facă o investigație. Ea (Kovesi-n.n.) n-a făcut nimic, a răspuns Uniunii Europene spunând că a investigat dar ea.. nu. Și asta e… Nu am găsit, nu există nicio înregistrare. Acum, 2014.. șeful american… o cerere referitoare la închisori.

UDI LEVI: Ea este de la CIA?

DANIEL DRAGOMIR : Nu, este de la Senat. A fost șefa Senatului… Ea.. a identificat locuri, nu a numit țara, a identificat locul și ei au pus… Dar cel mai important lucru este că… acesta este cazul țării, să-i spunem negru deoarece ei l-au avut în numere, acest loc este fals și americanii au cheltuit o grămadă de bani gheață.

Citiți AICI continuarea