ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a declarat, luni seară, la România TV, că sute de copii au dispărut de acasă, de la 1 septembrie. Multe dintre plecări au fost voluntare, iar majoritatea dispăruților au fost găsiți în doar câteva ore, informează Știri pe Surse.

„400 de copii au dispărut doar de la începutul acestei luni. Și vă dau un exemplu. Duminică seara, la Buzău, 11 minori dintr-un centru de plasament au plecat după ce pedagogul le-a luat telefonul. S-au supărat. A trebuit să-i căutăm și i-am găsit.

A fost și cazul fetiței din București care, pe 18 septembrie, a plecat din casa bunicului cu o sumă mare de bani. Și pe ea am găsit-o acum câteva ore în Brașov”, a declarat chestorul Liviu Vasilescu.

La o simplă căutare pe pagina web a Poliției Capitalei, la secțiunea „copii dispăruți”, creată separat de secțiunea „persoane dispărute”, se regăsesc circa 80 de minori declarați dispăruți.
 
Ca un detaliu remarcabil, printre aceștia se află și Alexandra Măceșanu din Dobrosloveni (jud. Olt), considerată în continuare dispărută, în ciuda faptului că Gheorghe Dincă din Caracal a declarat că ar fi omorât-o, expertiza genetică dovedind chiar prezența ADN-ului victimei în rămășițele din gospodăria inculpatului.