ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Niculescu, cunoscută opiniei publice ca autoarea Manifestului de la Băiculești, dar și prin implicarea energică în cazurile de posibil abuz semnalate la Pungești, este trimisă în judecată într-un caz incredibil.

Doamna Niculescu a fost trimisă, recent, în judecată, într-un dosar început în 2011. Balamucul a început prin 2001, când Simona Niculescu a început să facă demersuri pentru a recupera imobilele familiei sale furate de regimul comunist.

Instanța i-a dat câștig de cauză printr-o sentință civilă cu nr. 1979/16.02.2001 pronunțată de Judecătoria sector 1 București. Primăria a făcut apel, dar hotărârea a rămas definitivă din data pronunțării și irevocabilă din 14/11/2010 în urma perimării apelului formulat de către PMB, instanța constatând nulitatea actelor de preluare a imobilului familiei bunicilor Simonei Niculescu. Prin hotărâre definitivă obligă Primăria Municipiului București și S.C. Herăstrău Nord să cedeze imobilul Simonei Niculescu în deplină proprietate.

Prin sentința civilă nr. 1294/10.09.2010, Tribunalul Municipiului București, secția a III-a civilă obligă Primăria Municipiului București să restituie reclamantei în natură imobilul situat în București, str. Aviator Teodor Iliescu, nr. 24. Prin soluția din 22 martie 2011, Curtea de Apel București respingea apelul PMB ca nefondat. A urmat o somație pe 9 martie 2011, prin care reclamanta cerea Primăria Capitalei eliberarea deciziei de punere în posesie. Între timp a rămas definitivă și irevocabilă, Curtea de Casație respingând recursul Primăriei.

Administrația Fondului Imobiliar s-a făcut că plouă, ignorând hotărârea definitivă și irevocabilă investită cu formulă executorie și au întreprins tot ce le-a stat în putință pentru a șicana proprietarul de drept.

Șicanele au continuat. Chiriașii au recurs la diferite stratageme pentru a o intimida. Astfel, într-o seară, la ora nouă jumătate adjunctul secției 1 de Poliție, în civil, cu doi băieți după el, a invitat-o pe Simona Niculescu la secție, pentru a da declarații într-o anchetă începută pe motiv că ar fi existat o plângere conform căreia în podul casei ar fi existat o pisică sechestrată abuziv.

Simona Niculescu nu a fost, nici măcar, o dată, audiată. Astăzi, cazul Simonei Niculescu se află în instanță. Din păcate, autoarea Manifestului de la Băiculești nu dispune de venituri pentru a angaja un avocat.

În aceste condiții, Simona Niculescu a depus o cerere de asistență extrajudiciară către Baroul București, în vederea "consilierii, redactării, apărării și reprezentării unei cereri de
strămutare a cauzei din București la instanțele din circumscripția Curții de Apel Pitești în dosarul penal nr. 33407/299/2014, pe rolul Judecătoriei sector 1 București".


Simona Niculescu menționează că "Din dosarul de urmărire penală au dispărut acte (toate actele depuse odată cu plângerea împotriva rezoluțiilor procurorului din 22.04.2011, cererea de asistență
judiciară depusă în fața procurorului în februarie 2012 și alte acte), ceea ce face actualmente obiectul unei plângeri penale".

De asemenea, Simona Niculescu s-a apărat singură la termenul din 6 martie 2015 în fața Camerei Preliminare a Judecătoriei Sector 1.