ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei,va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Astfel, Tribunalul București a admis, miercuri, cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale.

El a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite, fiind externat marți seara.

Instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis ca Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Romeo Albu să rămână în arest al domiciliu încă 30 de zile.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de edilul suspendat al Capitalei, cât şi de ceilalţi şapte inculpaţi din dosar.