ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu a lansat un nou atac la adresa Laurei Codruța Kovesi, asta după ce Victor Ponta a susținut că i s-a cerut să-l denunțe pe liderul ALDE și să devină martor protejat.

Tăriceanu susține că șefa DNA se comportă astfel pentru că este fiica unui procuror comunist și face ce a văzut acasă.

„Cât timp copiii procurorilor comuniști vor conduce, la asta să ne așteptăm. Și mă refer direct la doamna Kovesi. Ce a învățat acasă, asta face în meserie. Tatăl doamnei Kovesi a fost un procuror comunist, asta face și doamna Kovesi acum. E o atitudine de umilire a unui fost premier să spună așa ceva. E o atitudine demnă a lui Ponta pe care o apreciez și o salut”, a declarat copreședintele ALDE la România TV.

Acesta a susținut că s-a ajuns să se trăiască în teroare în România, pentru că instituțiile de forță au acumulat extrem de multă putere.

„Eu nu mai fac eforturi să înțeleg astfel de abuzuri și de excese. Sunt instituții de forță care au acumulat extrem de multă putere și comit asemenea abuzuri. Nu îi afectează doar oamenii politici, dar și elitele intelectuale sau oamenii de afaceri. Se trăiește în teroare”.

Tăriceanu a vorbit și despre protestatarii din Piața Victoriei.

„Sunt naivi cei care merg să manifesteze în Piața Victoriei. Asta cu eradicarea corupției e o perdea de fum. Nu se schimbă nimic în instituțiile de forță. Sunt doar oameni curajoși care au început să spună ce se întâmplă și ce atitudine au unii procurori DNA. E un sistem deraiat, putred și bolnav”.