ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că procurorul general ar trebui să îi aresteze pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și adjunctul SRI, Florian Coldea, după dezvăluirile făcute publice de Sebastian Ghiță.

„Pentru Coldea și Kovesi nu mai bag mâna nici măcar în apă rece, iar deontologii care spun că Băsescu s-a întors împotriva Justiției, nu, împotriva unor oameni care s-au îmbolnăvit de putere. Recunosc, înainte de a-mi termina mandatul în 2014 am sesizat ca au luat-o razna, dar în mod categoric oamenii ăștia au devenit un risc pentru statul român. Au un portofoliu de informații colosal pe care îl utilizează în interesul lor. Acum aflu din episoadele lui Ghiță că el se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi, eu m-am întâlnit în cele două mandate ale ei de procuror general și unul de procuror șef al DNA de șase ori. (...) Aflu că Ghiță se întâlnea și venea și Coldea și șeful stației CIA. Păi nu avem un procuror general să îi ia pe toți în noaptea asta? Preventiv, ca să nu schime informații între ei. Așa cum procedează și ei când își aduce aminte un delator de ce a fost acum 10 ani, sau cum i-au făcut lui Udrea pe denunțuri de acum șase ani, au cerut patru arestări, de ce nu ar fi arestați și ei preventiv după declarațiile lui Ghiță? Că e și el denunțător cum stimulează ei să fie”, a declarat Traian Băsescu la postul România TV.

Fostul președinte a criticat și întâlnirile din vilele SRI dintre Sebastian Ghiță, Laura Codruța Kovesi, la care a participat și șeful de stație al CIA, potrivit înregistrărilor lui Ghiță.

„Dacă ei s-au subordonat unui șef de stație, fie el și CIA, dacă ei se întâlneau să discute treburile țării în vilele SRI, în loc să meargă șeful SRI cu căciula în mână la procurorul general, dacă se confirmă aceste lucruri...îmi pare rău”, a spus Băsescu.