ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) condamnă nedreptatea comisă în cazul Marianei Rarinca și solicită Consiliului Superior al Magistraturii "să demareze imediat procedurile pentru revocarea din funcție a Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Procurorului Șef al Direcției Naționale Anticorupție".

ADEC consideră că încrederea opiniei publice în actul de justiție a fost afectată de cazul Marianei Rarinca.

"Demnitatea Marianei Rarinca a fost călcată în picioare chiar de către cei care sunt plătiți din fonduri publice să facă dreptate. Încrederea populației în actul de justiție a fost afectată extrem de grav, motiv pentru care se impune o demitere a celor responsabili de această nedreptate", se arată într-un comunicat.

ADEC arată că Președintele României le poate revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși și Livia Stanciu, dacă propunerea vine din partea Consiulului Superior al Magistraturii.

"Art. 52 alin. 4 Revocarea din funcţie a preşedintelui, a vicepreşedintelui sau a preşedinţilor de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ca sancţiune disciplinară.

Art. 53 alin. 2 Revocarea din funcţie a procurorilor cu funcţii de conducere prevăzuţi la alin. (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ca sancţiune disciplinară.

ADEC solicită Consiliului Superior al Magistraturii să propună Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, revocarea din funcție a Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna Livia Stanciu, și a Procurorului Șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kovesi", se afirmă în comunicat.