ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cuplu format dintr-un român și un american a solicitat Curții Constituționale recunoașterea căsătoriei, oficiată în Belgia, informează Adevărul. Cererea se va judeca în aceeași zi cu una contrară, de modificare a articolului 48 din Constituție prin care termenul „soți" să fie înlocuit cu formula „bărbat și femeie".

Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 și, ulterior, au atacat în instanță faptul că o căsătorie între două persoane de același sex nu este recunoscută pe teritoriul României. Judecătoria Sectorului 5 a admis excepția de neconstituționalitate și au trimis-o către judecătorii constituționali.

Urmează ca, miercuri, CCR să se pronunțe. În cazul în care va decide că articolul 277 este neconstituțional, practic toate căsătoriile de acest fel încheiate în străinătate între un român și o persoană de altă naționalitate ar trebui recunoscute în România. Cel mai probabil, având în vedere că în România acest lucru e interzis, judecătorii vor respinge excepția de neconstituționalitate.

Pe de altă parte, mai există o solicitare fix în sens opus: ca Legea fundamnetală să fie schimbată, astfel încât să prevadă că doar o uniune între un bărbat și o femeie este recunoscută ca fiind căsătorie.

Deputatul Daniel Gheorghe a explicat de ce este necesar ca articolul 48 din Constituție să fie clarificat în vederea apărării familiei.

”Multi se întrebau de ce e nevoie de clarificarea articolului 48 din Constituția României în vederea apărării familiei. Iata ca se încearcă pe cai judiciare impunerea pseudo-căsătoriei dintre 2 bărbați iar Curtea Constituționala este din nou curte de apel pentru cei care vizează relativizarea instituției familiei și impunerea revoluției culturale în România. Sunt convins ca judecătorii CCR nu-și vor permite să se pună împotriva voinței poporului român și sa modifice în mod arbitrar și anti-democratic definiția familiei. Acest atac la familie ne dovedește din nou faptul că, revoluția culturală, fiica a marxismului reformat, disprețuiește democrația și încearcă sa se insinueze în societate prin cai paralele și bazate pe decizii care nu presupun legitimitate populară!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.