ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelianul David Geclowicz a fost condamnat, miercuri, la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare de magistrații Tribunalului București, după ce el și-a recunoscut vinovăția în dosarul „Black Cube” privind hărțuirea procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

Astfel, Geclowicz a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, după ce tribunalul a admis acordul de recunoaștere a vinovăției pe care el l-a încheiat cu procurorii DIICOT. El este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, transfer neautorizat de date informatice, complicitate la fals informatic, complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice, complicitate la violarea secretului corespondenței.

De asemenea, David Geclowicz are interdicția de a comunica sau de a se apropia de victimele din acest dosar — Eduard Kovesi, Liliana Sabău și Fusea Sorin -, pentru o perioadă de trei ani.

În plus, instanța a dispus un termen de supraveghere de trei ani, perioadă în care David Geclowicz trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, unde va urma un program de reintegrare socială, și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă.

Israelienii Ron Weiner și David Geclowicz, puși sub acuzare în dosarul „Black Cube", și-au recunoscut vinovăția și au încheiat un acord cu procurorii DIICOT pentru a primi pedepse reduse. Potrivit acestui acord, Ron Weiner și David Geclowicz au acceptat să primească o condamnare cu suspendare.

Conform DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost vizată de o acțiune de spionaj din partea companiei israeliene Black Cube. Daniel Dragomir, fost șef al sectorului Informativ Operativ din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI este suspectat că ar fi vândul informații și chiar ar fi fost strategul agenției private de spionaj, fondată de generali din Mossad și Serviciul de Informații Militare al armatei israeliene. În plus, ar fi semnat unul dintre contractele de spionare a șefei DNA, plătind 900.000 de lire sterline. Daniel Dragomir și soția sa, fost subofițer SRI sunt anchetați de DNA pentru fapte de corupție.

Curtea de Apel București a respins, miercuri, contestația fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, care va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Curtea de Apel București a menținut astfel decizia din 7 noiembrie a Tribunalului București, care a admis cererea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Daniel Dragomir.

„Respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul Dragomir Daniel împotriva încheierii din data de 07.11.2016, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți în dosarul nr. 40585/3/2016 al Tribunalului București, Secția I Penală”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel București.