ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol din Evenimentul Zilei demontează această acuză, arătând cine s-a aflat în spatele plângerii adresate autorităţilor.

Vecinii care au depus plângere împotriva picturii sunt reprezentaţi de avocata Graţiela Bârlă, cea care s-a ocupat cu demersurile legale către autorităţi. Aceasta neagă implicarea Bisericii Ortodoxe Române în acţiune.

De altfel, într-un comunicat difuzat către mass-media, Consiliul Parohial al Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou atrage atenția că nu are nicio calitate să cenzureze desenul respectiv și competența pentru apariția unor astfel de manifestări într-o zonă protejată istoric aparține autorităților statului.

Mai mult, avocata Graţiela Bârnă susţine că proprietarul clădirii a dispus ştergea picturii, pentru că şi-a dat seama că se află într-o zonă protejată, unde nu avea voie să aducă modificări imobilului.

"Într-o arie protejată istoric nu ai voie nici măcar să schimbi ferestrele sau culoarea clădirii, darămite s-o pictezi", a spus avocata pentru evz.

Aceasta spune că tot scandalul din paharul de apă virtual este o diversiune:
 
"Autorii spun că li s-a pus pumnul în gură, că este o cenzură! Nu este adevărat... Legea este aceeași pentru toți! Părerea mea este că a fost un act premeditat al cărui scop a fost punerea în dificultate a Bisericii! Dacă rămânea, pictura ar fi dat un mesaj distorsionat asupra unui simbol religios. Acum, că au acoperit-o, vinovați pentru asta sunt credincioșii și Biserica lor! Or, nu este vorba de așa ceva. E vorba de respectarea legii!”
 
Pictura a fost realizată de câțiva artiști stradali, iar în urma măsurii luate de autorități, voci din partea stângă a societății s-au plâns de "cenzură" și "limitarea dreptului la liberă exprimare".