ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, județul Timiș, au depistat patru cetățeni din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cei patru bărbați se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la reținerea persoanelor care nu își justificau prezența în zona de frontieră și conducerea lor la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre patru cetățeni albanezi, având vârste cuprinse între 22 și 51 de ani. Bărbații au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos,pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și aveau interdicție de a intra în Spațiul Schengen.

Cei patru au fost predați autorităților sârbe în baza acordului de readmisie dintre țara noastră și Serbia.

Cum în Ungaria a fost adoptată reintroducerea detenției sistematice a tuturor migranților care intră în țară, aceștia aleg rute ocolitoare prin România și Croația, în încercarea de a ajunge într-o țară din vestul Europei.



Foto: Poliția de Frontieră.