ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțat cu entuziasm de către Primăria Municipiului București, noul logo al Capitalei României a fost deja retras. Într-un comunicat al instituției conduse de Gabriela Firea, se precizează că logo-ul desemnat câștigător a fost descalificat, având în vedere asemănarea foarte mare dintre aceasta și unul dintre logo-urile orașului Taipei.
 

„În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câștigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea că toți participanții la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale”, precizează Primăria într-un comunicat de presă.

Municipalitatea mai menționează că juriul va desemna "în perioada imediat următoare" un alt câștigător, variantă prevăzută de Regulamentul concursului.

„Regretăm situația creată și, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureștiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraș. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs și validate de secretariatul tehnic”, mai transmite Primăria.

Primăria Capitalei a anunțat miercuri că Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani, din Timișoara, a câștigat concursul pentru realizarea unui logo reprezentativ al municipiului București. Lucrarea acestuia a întrunit cel mai mare punctaj, preciza Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.