ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marșul Mândriei homosexualilor din Capitală a luat startul sâmbătă la ora 17:00 din Piața Victoriei, continuând pe Calea Victoriei spre Piața Universității (orele 19:00-20:30). Cei peste 1000 de participanți, potrivit Mediafax, (peste 12 mii, potrivit asociației Accept) au mărșăluit pe carosabil, însoțiți de jandarmii din dispozitivul de menținere a ordinii publice. 

„Bucharest Pride este un eveniment care se desfășoară pașnic de mai bine de 10 ani (...) Ne bucurăm împreună de diversitate. Marșul reunește o comunitate diversă, și un număr semnificativ de susținători ai comunității LGBTQI+. La Pride respectăm libertatea de exprimare și opiniile tuturor participanților, încurajăm ca mesajele afișate să respecte toate identitățile persoanelor prezente, inclusiv intersecționalitatea acestor identități, și toate minoritățile care ni se alătură”, se arată într-un comunicat de pe pagina web a organizatorilor

Esplanada cu statui din Piața Universității a fost punctul final al marșului homosexualilor, unde adepții mișcării au susținut discursuri și au distribuit materiale de promovare.

Parada face parte din programul Zilelor Mândriei homosexualilor, desfășurate la București în perioada 14-23 iunie 2019 și finanțate parțial din bani publici.