ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii Detaşamentului de Pompieri Bârlad şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență acționează pentru evacuarea apei din mai multe curți și locuințe din municipiul Bârlad.
 
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, ca urmare a căderii unei cantități importante de precipitații într-un timp foarte scurt și a configurării terenului, instalația de canalizare pentru ape pluviale nu a mai făcut față.

S-au creat astfel mai multe acumulări în municipiul Bârlad, pe străzile cpt. Grigore Ignat, strada Lunei, str. Grahilor, str. Traian și str. Alexandru Sahia.

'Pentru îndepărtarea efectelor fenomenelor hidro-meteo periculoase, ISU Vaslui a intervenit cu 17 militari, 3 de autospeciale de intervenție și 4 motopompe pentru evacuarea apei. Au fost afectate aproximativ 16 curți și opt locuințe, apa ajungând prin unele locuri până la o înalțime de 30-40 cm', precizează sursa citată.