ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Cluj a admis cererea unei asociații care a solicitat ca primarul Emil Boc să amplaseze plăcuțe indicatoare cu denumirea și în limba maghiară a municipiului Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestian, a declarat, pentru Agerpres, că denumirea orașului în limbile română și maghiară trebuie să fie pe același indicator, însă nu se precizează pe care, dacă e vorba doar de indicatoarele de la intrările în oraș sau de toate plăcuțele pe care apare denumirea orașului.

Oficialul primăriei a mai afirmat că asociația respectivă a formulat cereri ca plăcuțele să fie inscripționate cu denumirea orașului și în alte limbi, dar acestea au fost respinse.

Decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Cluj, în termen de 15 zile, Primăria urmând a contesta în instanță decizia Tribunalului Cluj.