ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția Națională pentru Modernizarea României transmise printr-un comunicat de presă că a luat act cu stupoare de declarațiile deputatului UDMR Kelemen Hunor referitoare la sărbătorirea Centenarului. Organizația neguvernamentală  solicită retragerea cetățeniei președintelui UDMR.

„Deși înțelegem pe deplin și susținem necondiționat valorile europene de toleranță și conviețuire inter-etnică în interiorul aceluiași stat, condamnăm ca revoltătoare și instigatoare la nerespectarea legii declarațiile președintelui Uniunii Democrate Maghiare din România”, se precizează în comunicatul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, organizație care mai anunță că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamemtul României față de „aceste declarații cu o mare putere de penetrare ideologică la nivelul comunității maghiare”. „Reprezintă un gest de nesupunere civică și nerecunoașterea statului român, a legilor, istoriei, culturii și identității naționale”, se mai arată în comunicat.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României consideră că declarațiile liderului UDMR sunt grave pentru că acesta „își neagă apartenența la poporul și statul român. „Solicităm public președintelui Uniunii Democrate Maghiare din România să demisioneze din Parlamentul României și să clarifice de urgență apartenența acestuia la statul român. În caz contrar vom propune Autorității Naționale pentru Cetățenie să retragă în conformitate cu prevederile legale cetățenia română d-lui Hunor Kelemen”, se arată în comunicat.

CNMR îl mai acuză pe Kelemen Hunor că instigă populația română de etnie maghiară la nerespectarea legilor țării prin refuzul personal de a respectă Constituția României și data 1 Decembrie 1918 ca Zi Națională a tuturor românilor. „În acest caz vom seziza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentul României”, mai precizează CNMR.

„Printr-o abordare de cetățean străin, atacă statul român din interior și nedreptățește poporul român pentru eforturile extraordinare făcute în 27 de ani pentru asigurarea TUTUROR condițiilor necesare păstrării limbii, culturii și identității minorității maghiare. Mai mult chiar, Statul Român a mers până la limita discrimanarii pozitive, determinând izolarea și migrarea populației de etnie română din acele zone”, susține CNMR.