ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Corpului Didactic din comuna suceveană Șcheia este o investiție enormă a Ministerului Educației. Construcția a început în anul 2012, într-o zonă nelocuită, unde nu există acces la un drum public sau utilități.Valoarea proiectului este estimată la două milioane de euro.

Până în prezent, Ministerul Educației a investit în această aproape 3 milioane de lei, iar termenul pentru finalizarea investiției a fost deja depășit.

În  2010, inspector general al Inspectoratului Școlar Suceava era Petru Carcalete. În mandatul său a fost aprobat un proiect absurd, de ridicare a unei noi Case a Corpului Didactic într-o zonă pustie.
 
Clădirea din Șcheia are demisol, parter și două etaje și a fost construită în câmp, la peste un kilometru de prima casă locuită. Noua Casă a Corpului Didactic este prevăzută cu o bibliotecă la parter, cu trei depozite, un birou al bibliotecarei și o sală de lectură de 90 de metri pătrați.

În aceeași perioadă, Carcalete a cumpărat o tarla de aproape 2,5 hectare de teren agricol, lângă noua CCD. Miza afacerii ar fi rețeaua de utilități care trebuie dusă la noua Casa a Corpului Didactic și, automat, pe terenul lui Carcalete, potrivit b1.ro.

Chiar dacă Ministerul Educației a alocat la sfârșitul anului trecut suma de un milion de lei pentru continuarea investiției de pe un deal pustiu din comuna Șcheia, lucrările par să stagneze.

Clădirea CCD trebuia să fie finalizată în toamna lui 2015, însă este greu de crezut că ar putea fi terminată anul acesta.