ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovitură neașteptată pentru Lidl. Nemții au vrut să construiască un magazin lângă biserica ortodoxă Sfinții Împărați Constantin și Elena, dar proiectul nu a trecut de Consiliul Local. Consilierii PSD și ALDE s-au abținut în timp ce pentru proiect au votat consilierii UDMR, FDG și PNL.

Consilierii PSD au cerut întâlniri între reprezentanții Lidl și cei ai bisericii. Preotul Gabriel Gorgan au spus că lăcașul de cult a făcut mai multe concesii dar că nu a reușit să discute cu investitorul. Inclusiv a fost vorba despre cedarea unei parcele din terenul bisericii pentru amenajarea unei parcări. Tot ce au cerut a fost schimbarea modului în care este amplasat magazinul, scrie Vocea Transilvaniei.

Reprezentanții Bisericii au susținut faptul că, atunci când au început construcția lăcașului de cult, municipalitatea se angajase să transforme zona respectivă într-un loc de promenadă. Apoi, terenul a fost cumpărat de investitori care vor să construiască în zonă magazine, un lucru pe care l-au acceptat.

Consilierii ALDE au susținut nu doar poziția Bisericii ci nu au fost convinși de studiul de trafic pe care l-au făcut specialiștii angajați de Lidl.

La ședința de astăzi a Consiliului Local a participat și reprezentantul Lidl. Lidl a făcut un studiu de trafic pentru intersecție dar și un plan pentru fluidizarea traficului iar compania va asigura construirea sensului giratoriu în zonă. Cât despre repoziționarea magazinul, aceasta ar presupune investiții mult prea mari în refacerea fluxului tehnologic și a schimbări sistemelor de răcire, iar investitorul nu dorește să își asume aceste costuri neprevăzute.

Având în vedere că proiectul a picat la vot, reprezentantul Lidl a precizat că este posibil ca investitorul să se retragă subliniind că există și alte orașe în țară.