ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În România sunt spitale în care infecțiile intraspitalicești sunt la fel de atent urmărite ca și starea bolnavilor.

Un spital privat din Brașov a fost evaluat acum doi ani de Organizația Mondială a Sănătății și a fost declarat cel mai curat spital din Europa. Conducerea unității alocă mii de euro pe lună pentru substanțe dezinfectante, dar și pentru analize făcute bolnavilor înainte de a intra în secțiile septice, analize care le arată dacă pacienții poartă vreun germene periculos.

 Încă de la intrare, fiecare persoană încalță papuci de unică folosință. Dezinfectarea mâinilor este obligatorie.

În saloane, pacienții infectați cu bacterii periculoase sunt izolați, iar medicii și asistentele respectă regulile de carantină cu strictețe. În fiecare salon există halate, măști, mănuși și papuci de unică folosință, dar și dezinfectant. Folosirea lor e obligatorie. Tot pentru a preveni eventualele infecții intraspitalicești, înainte de a fi internați, absolut toți pacienții sunt supuși unor seturi complete de analize.

„Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenți, pentru că există o astfel de problemă și am rămas surprinși văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacinții care ni se adresează și care este undeva la 25%-28%, ceea ce este foarte mult”, spune Andreea Moldovan, medic primar boli infecțioase, potrivit digi24.ro.

În anul 2013, Organizația Mondială a Sănătății a declarat spitalul brașovean ca fiind „cel mai curat din Europa”.

În țările occidentale, infecțiile intraspitalicești constituie a treia cauză de deces a pacienților. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu.