ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei țigani, care au șicanat un motociclist în trafic și pe care au vrut să îl bată cu bâtele, au luat o bătaie soră cu moartea chiar de la cel pe care au vrut să îl lovească. Motociclistul, care este un polițist de renume în Argeș, i-a bătut crunt pe agresori. George Fir a lucrat în trecut la mascați și a fost în misiuni în Kosovo.

Țiganii l-au blocat pe George Fir în comuna Bascov, lângă Pitești. I-au pus mașina în față, iar polițistul a căzut cu motocicleta și și-a rupt un deget. Cei trei au coborât din mașină cu bâte ca să îl ia la bătaie, însă doi dintre ei au fost bătuți de George Fir, iar al treilea a fugit de frică.

Polițistul George Fir este agent șef-adjunct la secția rurală Albeștii de Argeș. Până anul trecut, a lucrat la Curtea Penală Internațională (Tribunalul Penal Internațional de la Haga).

„Din 2008 până în 2016 a fost ofițer de pază și protecție la Tribunalul internațional de la Haga, post ocupat prin concurs”, a declarat, pentru „Adevărul”, agentul șef de poliție Andreea Însurățelu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

De-a lungul celor 8 ani în care a lucrat la Tribunalul Penal Internațional de la Haga, a avut mai multe misiuni în Balcani, inclusiv în Kosovo, pe parcursul cărora a însoțit în deplasări, ca ofițer de pază și protecție, judecătorii Curții Penale Internaționale.