ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După trei ani de negocieri, Primăria Timișoara a reușit să ajungă la un acord cu Episcopia Romano-Catolică pentru cumpărarea terenului și imobilelor în care funcționează Colegiul Național Bănățean.

Este vorba despre un teren de 13.029 mp și șase corpuri de clădire cu un total de suprafață construită de 13.165 mp, care fuseseră retrocedate în 2012 și intraseră în proprietatea Ordinului Călugărițelor de la Notre Dame.

Până acum municipalitatea a plătit lunar 15.000 de euro, pentru ca cei aproximativ 2 400 de elevi ai Colegiului Național Bănățean să învețe în campusul din cartierul timișorean Iosefin.

Inițial, proprietarii au cerut 30 de milioane de lei. Prețul de vânzare asupra căruia s-a convenit este de 4,6 milioane de euro, plata urmând să se facă în rate trimestriale, pe parcursul următorilor trei ani.