ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei militari au fost răniți într-un accident în care a fost implicat un convoi NATO, pe autostrada Timișoara - Arad, în apropiere de vama Nădlac.

Potrivit primelor informații, accidentul s-ar fi produs pr fondul oboselii, șoferul unui camion adormind la volan. 

În urma impactului bărbatul s-a trezit, a tras brusc de volan și a intrat în parapeții care separă cele două benzi de pe autostrada A1. A mers printre separatoare mai bine de 50 de metri și s-a blocat într-un stâlp de susținere. Bărbatul a fost pur și simplu aruncat din mașină. 

Răniții au fost transportați de urgență la Spitalul Județean din Timișoara. 

În acest caz a fost deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Șeful biroului Autostrada A1 Deva – Nădlac, Valentin Burtă, a declarat că din convoiul militar făceau parte 15 autovehicule cu trailer, care se deplasau de la baza militară de la Poplaca înspre o alta din Uniunea Europeană, pentru efectuarea unui exercițiu.

„Este vorba despre un convoi militar format din 15 autovehicule, care se deplasa de autostrada A1 Deva – Nădlac pentru a trece frontiera de stat româno-maghiară, prin punctul de frontieră Nădlac 2. La kilometrul 479, pe sensul de mers Arad – Nădlac, unul dintre conducătorii auto a adormit la volan și a intrat în autovehiculul care circula în aceeași direcție de mers, aflat în fața lui. Speriat, șoferul a făcut o manevră de tragere de volan brusc spre stânga și a intrat în parapet, urcând ulterior pe parapeții care delimitează cele două sensuri de mers. Autocamionul respectiv a rămas blocat pe parapeți”, a afirmat Valentin Burtă pentru Mediafax.