ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 25.11/ 15:45 Organizația Animals Internațional susține, prin reprezentanții din România, că nava plină cu oi răsturnată în Portul Midia a fost abandonată toată noaptea și doar 32 de animale din 14.600 au fost salvate. ”Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții organizației, care îndeamnă iubitorii de animale să-i ceară premierului interzicerea exportului de animale vii.
 
„Vaporul morții a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineață nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă", au scris reprezentanții Animals Internațional România pe pagina de Facebook. Aceștia cer tuturor iubitorilor de animale să-i ceară premierului să interzică exportul cu animale vii. „Scrie-i premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro si cere-i sa interzica exportul cu animale vii" au mai scris reprezentanții organizației. Doar 33 de animale din cele 14.600 câte se aflau pe vas au fost salvate.

Tot în acest caz, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, luni, că s-au făcut verificări după răsturnarea navei cu oi în Portul Midia și s-a stabilit că au fost respectate prevederile legale privind transportul animalelor vii. De asemenea, face verificări Ministerul Transporturilor.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ Un vas cu 14 mii de oi la bord s-a răsturnat pe o parte, scufundându-se parțial, duminică, la câteva sute de metri de portul Midia Năvodari, informează România Actualități. Echipajul de bord, alcătuit din 22 de cetățeni sirieni, a fost evacuat în siguranță, însă numai o mică parte dintre animalele de pe vas au fost salvate de la înec.

I.S.U. Constanța și Garda de Coastă au primit duminică solicitarea de a interveni și au salvat toți membrii echipajului și o parte din animalele de la bordul navei cu pavilion Palau, a cărei scufundare a fost oprită. Autoritățile aveau în plan să reducă unghiul de înclinare al vasului, pentru a îl remorca, ulterior, la cheu. Totodată, au fost întinse două baraje antipoluante și unul de forță, potrivit Mediafax

În total, au intervenit 6 ambarcațiuni care au încercat să salveze cât mai multe dintre cele 14 mii de oi de pe nava care le transporta spre Libia. Numărul ovinelor salvate duminică era de numai câteva zeci, până la ora 17:00. Două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă, un bombardier al I.S.U., două șalupe ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare și remorcherul salvator „Hercules” au fost implicate până duminică seară pentru remedierea situației.