ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 13 ani de la lansarea proiectului, lucrările la autostrada Comarnic-Brașov vor începe anul acesta. Mai exact, vor începe lucrările la un tronson între Brașov și Cristian. Ministerul Transporturilor a anunțat că va semna, la sfârșitul lunii iunie, contractul de proiectare și execuție.

Este vorba de o porțiune de nouă kilometri din cei 58 dintre Brașov și Comarnic. Pentru construcția acestei porțiuni de autostradă s-au înscris la licitație zece firme.

Povestea autostrăzii care trebuie să traverseze munții, în paralel cu DN1, a început în 2004. Un tronson de 36 de kilometri a fost scos la licitație. Proiectul lua în calcul un parteneriat public privat și valoarea lucrării era estimată la de 1,5 miliarde de euro. Nicio firmă nu a fost dispusă să dea acești bani. Următoarele licitații ratate au fost în 2010, 2014 și 2015.

Anul trecut, traseul a fost împărțit în mai multe tronsoane, scoase separat la licitație. Pentru niciunul dintre ele procedura nu s-a finalizat până acum. Pentru bucata dintre Comarnic și Predeal, prețul era de 167 de milioane de lei, fără TVA.