ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștiul are foarte multe probleme de rezolvat, amânate mai mereu din lipsa banilor. Pentru borduri, panseluțe și garduri se găsesc însă întotdeauna fonduri.

Parcul Păcii din sectorul 6, situat la intersecția străzii Valea Cascadelor cu bulevardul Iuliu Maniu trece în aceste zile printr-o amplă cosmetizare. S-au aranjat copacii, s-a plantat un gardulet viu, s-a ridicat un chioșc amplasat probabil ilegal. Pe lângă asta, se ridică și un măreț gard de circa 2 metri! Gardul înconjoară tot parcul, dar nimic nu justifică acest gard. Doar la grădinile zoo există un asemenea gard.

  • Parcul are mai multe locuri de joacă, fiecare dintre ele având specificul său. Copiii se pot da în leagăne, se pot aventura pe tobogane, iar cei mai curajoși se pot cățăra pentru a ajunge la micile foișoare de unde pot reveni pe pământ dându-se tot pe un mic tobogan.

  • Chiar lângă parc, în partea opusă locului unde este amplasat avionul IAR 93, se află Biserica Sfânta Treime, punct de reper care întregește arhitectonica zonei din apropierea stației de metrou Păcii.

În permanență se află gardieni publici în parc, nu există niciun pericol - între parc și bulevard este un trotuar larg -, iar aspectul pe acum pe care îl dă acest gard este dizgrațios.

Domnul primar Gabriel Mutu nu vede însă munții de gunoi situați la câteva zeci de metri de parc, pe strada Mărgelelor. Și nici groapa de gunoi din Chitila/Chiaja, care sufocă locuitorii din vestul orașului.