ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul General al Municipiului București a adoptat un Regulament de organizare și funcționare al Centrului Vechi, conform căruia muzica și spectacolele live vor fi interzise după ora 22:00.

Documentul mai prevede că mobilierul va trebui să fie din lemn, răchită sau metal, fiind exclus cel din plastic sau în culori stridente. De asemenea, terasele vor fi avizate numai pe trotuarele care au lățime minimă de 2 metri, plus obligația de a fi rezervat un spațiu liber pentru circulația pietonală cu o lățime minimă de 1,50 metri, scrie News.ro.

"Pe străzile fără trotuar, amplasarea teraselor sezoniere se avizează numai cu condiția păstrării, pe mijlocul străzii, a unei zone libere continue de circulație cu lățimea minumă de patru metri, pentru intervenții de urgență. În cazul în care configurația străzii fără trotuare nu permite o astfel de amenajare, avizarea teraselor sezoniere este interzisă", prevede documentul.

De asemenea, documentul interzice utilizarea jardinierelor din materiale plastice și a plantelor decorative artificiale în Centrul Istoric, precum și utilizarea covoarelor din materiale plastice.

De asemenea, în zonele protejate și în perimetrul Centrului Istoric este interzisă prepararea în aer liber a oricăror produse alimentare, cu excepția standurilor amenajate cu ocazia unor evenimente de scurtă durată culturale, târguri sau expoziții, ce includ demonstrații culinare, la care organizatorii vor lua toate măsurile privind respectarea normelor de igienă și sănătate publică.